Klik op de titel om het bericht te lezen.

2010

De ark van Mark & buitenaardse Boma! - (15/06/2010)
An Swartenbroekx is jarig! - (11/07/2010)
Jaak Van Assche is jarig! - (13/07/2010)
Bestelwagen van Fernand gaat naar Congo - (22/07/2010)
"DDT doet weer mee" is nu te koop! - (11/08/2010)
Huldeboek voor FC De Kampioenen - Kampioen zijn is plezant - (08/09/2010)
Marijn Devalck zat achter ontslag Pico! - (07/09/2010)
Loes Van Den Heuvel is jarig! - (10/09/2010)
Het gaat niet goed met Walter Michiels (Pico Coppens) - (12/09/2010)
Alle reeksen samen in één BOX! - (13/09/2010)
Laatste buitenopnames zijn afgelopen! - (02/10/2010)
F.C. De Beste Kampioenen - (12/11/2010)
Reeks 21 start zaterdag! - (01/12/2010)
Zaterdag - de 2e aflevering van reeks 21! - (08/12/2010)
Gelukkig nieuwjaar! - (31/12/2010)

2011

Kijkcijfers reeks 21! - (05/01/2011)
Laatste inlachsessie's zijn voorbij! - (08/01/2011)
Vanavond "Een echte held" - (28/02/2011)
Zaterdag is het gedaan! - (20/02/2011)
Kijkcijfers allerlaatste aflevering - (28/02/2011)
F.C. De Kampioenen is terug! - (19/05/2011)
F.C. De Kampioenen aan zee - (14/06/2011)
Geen dagelijkse kampioenen meer! - (28/06/2011)
Marijn Devalck (Boma) is niet blij met herhalingen! - (30/06/2011)
Expo aan zee vanaf vandaag te bezoeken! - (04/07/2011)
Nieuwe strips verwacht voor het najaar - (18/07/2011)
FC De Kampioenen weer 6 maal per week - (25/07/2011)
Veranderingen aan onze website - (28/07/2011)
Marcske krijgt eigen stripreeks - (28/07/2011)
Komt die film er dan toch? - (02/10/2011)
VRT gaat akkoord om de film te maken - (08/10/2011)
Eindig het jaar met FC De Kampioenen - (27/12/2011)
Kampioenen film in aantocht - (22/03/2013)


Kampioenen film in aantocht - (22/03/2013)
Half april starten Eén en productiehuis Skyline met de opnames van de langverwachte bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen'. De eerste opnames vinden plaats in Zuid-Frankrijk, in juni verhuist de cast terug naar België. De film moet half december in de Belgische zalen verschijnen.

Het wordt een komische avonturenfilm, waarin de Kampioenen uitgenodigd worden door een vriend van hun voorzitter Balthasar Boma in Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalmatch tegen Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, draait helemaal anders uit dan wat de Kampioenen in gedachten hadden.

Eén meldt dat alle acteurs uit het 21ste en laatste seizoen van de reeks zullen meedoen.

Voor het scenario werken vier schrijvers samen: Hec Leemans, de auteur van de Kampioenen-strips, actrice An Swartenbroekx, die Bieke speelt in de reeks, F.C. De Kampioenen-scenarist Bart Cooreman en een van de regisseurs, Johan Gevers.

De productie gaat uit van het productiehuis Skyline, dat eerder al de reeks 'Salamander' heeft gemaakt en de film 'Groenten uit Balen'.

De financiering van de film is nog niet helemaal rond maar Eén en Skyline hebben er alle vertrouwen in dat ze de nodige extra middelen zullen krijgen.
Eindig het jaar met FC De Kampioenen - (27/12/2011)
In februari dit jaar werd de laatste aflevering van F.C. De Kampioenen uitgezonden. 'De mooiste dag' haalde toen bijna anderhalf miljoen kijkers. Wie oudejaarsavond rustig wil doorbrengen kan zaterdag gezellig in de zetel nog eens naar deze aflevering kijken. F.C. De Kampioenen maken van 31 december de mooiste dag

Zaterdag 31 december om 20.10u - De mooiste dag op één!
VRT gaat akkoord om de film te maken - (08/10/2011)
De kans dat er een bioscoopfilm rond F.C. De Kampioenen komt, is weer een beetje groter geworden. ‘Dinsdag heeft de VRT het scenario zoals het nu voorligt groen licht gegeven', zegt Marijn Devalck. Loes Van den Heuvel bevestigt. Het akkoord van de VRT is cruciaal omdat de openbare omroep de rechten op De Kampioenen bezit.

De film zou een soort roadmovie worden. De volgende stap is een productiehuis en financiering vinden.

Bron: De Standaard
Komt die film er dan toch? - (02/10/2011)
De deur voor de langverwachte FC De Kampioenen-film staat weer op een kier. Zowel Ben Rottiers als Marijn Devalck bevestigen dat álle acteurs uit de populaire tv-serie zich achter een nieuw scenario scharen.


Als het een beetje meezit, komt er toch nog een bioscoopfilm rond FC De Kampioenen. Al 17 jaar geleden werd de eerste poging ondernomen om een Kampioenen-film op de rails te krijgen en sindsdien lagen al verschillende scenario's op tafel. Geen ervan werd een film en het laatste scenario, dat uitging van filmproducent Dirk Impens, werd twee jaar geleden nog door de acteurs afgewezen omdat er dingen in stonden die de figuren uit FC De Kampioenen nooit zouden doen of zeggen.

Het nieuwe verhaal, waarvan al een uitgebreide synopsis -zonder dialogen weliswaar- op papier staat, kan de acteurs echter wél bekoren. 'Alle Kampioenen-acteurs kunnen zich er in vinden', aldus Ben Rottiers, die in de tv-serie Pol speelt. 'Dit nieuwe verhaal sluit aan bij datgene waar de reeks voor staat: entertainment voor de hele familie. Het idee komt van enkele mensen die al jaren bij De Kampioenen betrokken zijn en dus precies weten waar de reeks voor staat.'

Marijn Devalck -Boma in de serie- bevestigt de consensus rond het nieuwe verhaal: 'Dat moet ook het uitgangspunt zijn: ofwel stapt iedereen erin mee ofwel begin je er niet aan. Een acteur niét in een Kampioenen-film hebben is geen optie. Iedereen is dan ook bereid mee te spelen. Waarom zouden we dwarsliggen? In die 22 jaar dat we aan de De Kampioenen werkten, hebben wij als acteur zoveel in onze personages geïnvesteerd dat het maar logisch is dat wij er nog meer mee willen doen.'

Eén van de mensen die aan het scenario schrijft, is Johan Gevers, de man die FC De Kampioenen als regisseur van de jongste vijf seizoenen door en door kent. 'FC De Kampioenen leeft nog altijd, het zou dwaas zijn alsnog niet te proberen die film te draaien. Ik ben bij geen enkele eerdere filmpoging betrokken geweest. De mensen met wie ik dit verhaal heb ontwikkeld, hebben gewoon de vraag gesteld: wat zou een goed Kampioenenverhaal opleveren? Tegelijk hebben we rekening gehouden met de wijze waarop FC De Kampioenen eindigt. Daarop borduren we verder en vertellen we een verhaal dat nog niet is verteld.'

Soort roadmovie

Dat een Kampioenen-scenario bedenken na al die tv-jaren niet makkelijk is, steekt Gevers niet weg. 'We hebben véél personages en als je ze allemaal in een film wilt, moet je iedereen iets sterks geven. Dat is niet simpel, maar we zijn in ons opzet geslaagd. We zijn hier dan ook al sinds januari mee bezig.'

Over het verhaal zelf willen noch de acteurs noch Gevers iets kwijt. 'Ik kan alleen zeggen dat er romantiek en spanning in zullen zitten en dat het een soort roadmovie wordt', aldus Gevers, die nog niet weet of hij de film ook zou gaan regisseren.

Wanneer de film mogelijk in de zalen komt, staat nog lang niet vast. 'De VRT heeft de rechten op De Kampioenen, dus zullen we dit nieuwe verhaal eerst aan hen voorleggen.' Volgens Gevers zal dat zeer binnenkort gebeuren.

'Daarna moeten een productiehuis én geld worden gevonden. Dat kan nog een lang proces zijn', aldus Gevers, die eraan toevoegt: 'Maar het mag ook geen vijf jaar meer duren, want tegen dan zijn De Kampioenen allicht niet meer zo in trek meer als nu.'

Ben Rottiers verwoordt alvast het enthousiasme waarmee de acteurs dit nieuwe verhaal onthalen: 'Ik kijk er echt naar uit en met mij veel collega's. Ik zeg dat niet alleen omdat ik straks geen werk meer heb (Rottiers spreekt momenteel nog een luister-cd van de Kampioenenstrip in, maar heeft daarna geen opdrachten in zijn agenda, nvdr.) maar omdat ik denk dat dit een prachtige afsluiter zou zijn. Eentje waar het publiek naar uitkijkt.'
Marcske krijgt eigen stripreeks - (28/07/2011)
In december verschijnt het eerste album van de nieuwe stripreeks "Vertongen & Co". In deze spin-off van de populaire stripreeks "F.C. De kampioenen" zal Marcske de hoofdrol spelen met Oma Boma en inspecteur Porei die geregeld zullen opduiken. Ook paulientje krijgt natuurlijk een hoofdrol, voor de andere kampioenen is er af en toe een gastrol weggelegd.

Het scenario voor de strips wordt geleverd door Hec Leemans, Wim Swerts en Luc Vanas zorgen voor de tekeningen. Er zijn drie albums per jaar voorzien!


Veranderingen aan onze website - (28/07/2011)
Beste bezoekers! FC De Kampioenen mag dan wel gedaan zijn, onze website is nog volop actief! En daarom gebeuren er geregeld aanpassingen aan onze website, in dit bericht sommen we enkele recente wijzigingen op die uw bezoek aan de website nog fijner maken!

Een eerste verandering is de mogelijkheid om onze nieuwsberichten te ontvangen via e-mail. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws over FC De Kampioenen, zelfs als u geen tijd heeft om onze website te bezoeken. U krijgt hetzelfde nieuwsbericht in uw mailbox als dat dat op de website te lezen is. Iets voor jou? Stuur ons je e-mailadres via deze pagina.

Een tweede verandering is ons gastenboek! Tot voorheen werd het laatste berichtje onderaan geplaatst, dit is nu veranderd! Het recentste bericht staat nu bovenaan de pagina te pronken! Schrijf zelf een berichtje in ons gastenboek.

Ook onze nieuwspagina is in positieve zin veranderd! Net als in ons gastenboek staat het recentste nieuwsbericht nu bovenaan de pagina, zo is het voor u nog gemakkelijker om snel het laatste nieuwsbericht te lezen! Ook het uitzicht van onze nieuwsberichten is veranderd. Wat vindt u ervan? Laat het ons weten in het gastenboek.
Wist u trouwens dat als u in de lijst met alle nieuwsberichten, die u op onze home en op onze nieuwspagina terug vindt, een interessant berichtje ziet staan kan u snel naar dat bericht gaan door op de titel in de lijst te klikken!

Last but not least: speel vanaf vandaag 24 op 24 en 7 op 7 een Kampioenen Quiz! In dit spel kan je samen met andere fans raden naar het juiste antwoord op een vraag die gesteld is door een andere fan! Wie als eerste het juiste antwoord geeft mag dan zelf een nieuwe vraag stellen! Het spel vind je op deze pagina.

Archief


De ark van Mark & buitenaardse Boma! - (15/06/2010)
Vanaf vandaag kan u FC De kampioenen ook bewonderen in twee prachtige leesboeken!

Wat is er zaliger dan wegdromen in een heerlijk boek? Wegdromen in een leesboek van F.C. De Kampioenen natuurlijk! Boordevol fratsen en humor. Niet alleen Kampioen zijn, maar ook lezen is plezant!

De leesboeken werden geschreven door Bas Dhondt, en worden uitgegeven door standaard uitgeverij.

De twee eerste boeken heten 'De ark van Mark' en 'Buitenaardse Boma', en tellen beiden maar liefst 128 pagina´s voor een kostprijs van 6,95 euro.

An Swartenbroekx is jarig! - (11/07/2010)
An Swartenbroekx vertolkt al 20 jaar de rol van Bieke Crucke en viert vandaag haar 41e verjaardag!

Jaak Van Assche is jarig! - (13/07/2010)
Vandaag viert Jaak Van Assche, bij het publiek beter bekend als Fernand Costermans, zijn 70ste verjaardag! Daarvoor een hele dikke proficiat gewenst!

Bestelwagen van Fernand gaat naar Congo - (22/07/2010)
Op een oprit in het Vlaams-Brabantse Asse staat een bestelwagen te roesten die menig Eén-kijker zal herkennen: de witte camionette van 'antiekhandelaar' Fernand Costermans uit 'FC De Kampioenen'. Maar terwijl fans van het programma hun fototoestel bovenhalen, trekt de eigenares van de bestelwagen grote ogen: 'FC De Kampioenen? Nooit van gehoord!'

'Brocantiek Fernand' staat er in afgebleekte letters op de oude Nissan Trade. De bestelwagen staat al enkele maanden op een oprit in de sociale woonwijk Witteramsdal in Asse. Fans van FC De Kampioenen herkennen ongetwijfeld de bestelwagen van de louche antiekhandelaar Fernand Costermans, gespeeld door Jaak Van Assche.

De huidige eigenares, de Belgisch-Congolese Marie-José Nsenga, kocht het voertuig van een garagist in Lebbeke. Ze heeft geen flauw benul dat er een stukje Vlaams tv-erfgoed op haar oprit staat. 'Fernand Costermans? FC De Kampioenen? Nooit van gehoord', zegt ze in het Frans. Als we de vrouw een snelcursus FC De Kampioenen geven, gaat er een lichtje branden. 'Nu begrijp ik waarom hier soms mensen stoppen om een foto te nemen', zegt ze. 'Ik begreep nooit waarom ze dat deden. Twee keer kwamen mensen zelfs vragen of het voertuig te koop stond.'

Maar de bestelwagen is niet te koop. In september of oktober wordt hij verscheept naar Congo. 'Die camionette is bestemd voor een familielid in Kinshasa. Voor mij is dit gewoon een tweedehandsauto als een ander.'´DDT doet weer mee` is nu te koop! - (11/08/2010)
Vanaf vandaag ligt er alweer een nieuwe strip van de kampioenen in de winkels: DDT DOET WEER MEE. Het is reeds het 63e album van FC De Kampioenen!

De strip zal voor de prijs van € 5,25 te koop zijn.

Korte inhoud

Dimitri De Tremmerie, die levenslang heeft gekregen wegens belastingfraude, ontsnapt op spectaculaire wijze uit de gevangenis. Na jaren van eenzame opsluiting lonkt voor DDT weer de buitenwereld. Maar kan hij dat wel aan? Veiligheidshalve gaat hij zijn heil zoeken in de omgeving van zijn vroegere vrienden, de kampioenen. De Kampioenen zijn niet weinig verbaasd als ze plots weer oog in oog staan met hun vroegere buurman. En Fernand is helmaal de kluts kwijt, want wat moet hij met die man aanvangen? Intussen wordt er een nationaal politiealarm afgekondigd...

Huldeboek voor FC De Kampioenen - Kampioen zijn is plezant - (08/09/2010)
In december 2010 start het eenentwintigste seizoen van FC De Kampioenen. Daarmee komt helaas een einde aan dit razend populaire televisieprogramma. Jarenlang telde de slechtst presterende cafévoetbalploeg van het land ontelbare supporters en scoorde de dolkomische televisiereeks hoge kijkcijfers boven één miljoen. Dit huldeboek verschijnt naar aanleiding van het allerlaatste seizoen en kwam tot stand in samenwerking met de openbare omroep. Een uniek boek over een uniek programma, want met meer dan 270 afleveringen is FC De Kampioenen de langstlopende fictiereeks die Vlaanderen ooit gekend heeft. Terugblikkend op meer dan twintig jaar FC De Kampioenen passeren alle hoofdpersonages uitgebreid de revue, komt uiteraard ook de succesvolle strip aan bod en krijgt de lezer veel verrassende anekdotes, ontelbare nooit eerder gepubliceerde foto´s en een exclusieve blik achter de schermen. Een onvergetelijke en blijvende herinnering aan het lievelingsprogramma van vele, vele kijkers over alle generaties heen.

Dit huldeboek verschijnt op 10 november 2010, omvat 160 pagina´s en zal 14,95 euro kosten.Marijn Devalck zat achter ontslag Pico! - (07/09/2010)
Marijn Devalck vertelt in Story dat hij destijds aan de basis lag van het ontslag van Walter Michiels, alias Pico uit FC De Kampioenen, die nu op de sukkeltoer is.

"Hij stoorde de repetities. Ik heb op een bepaald moment gezegd: Nu ga je buiten, of zal ik je een handje helpen", zegt Devalck in het blad. "Hij is naar het bureau van de directeur gelopen om zijn beklag te doen maar is op staande voet ontslagen. Walter ziet zichzelf zeer graag. Wat er ook misloopt: het is altijd iemand anders` schuld, maar dat is eigen aan verslaafden."

"Voor mij was het een uitgemaakte zaak dat hij in de marginaliteit terecht zou komen, dat kon niet anders. Hij heeft alle hulp die hem werd aangeboden geweigerd en is niet volwassen genoeg om alleen in het leven te staan."

"De vrt moest kiezen tussen Walter en An Tuts (Doortje, met wie Walter Michiels buiten de serie ook in het echte leven een relatie had, red.) en ze hebben voor haar gekozen", zegt Walters vriendin Sabine in hetzelfde blad.Loes Van Den Heuvel is jarig! - (10/09/2010)
Loes Van Den Heuvel, ook bekend als Carmen Vandormael-Waterslaeghers is vandaag jarig!
Ze mocht vandaag maar liefts 54 kaarsjes uitblazen!

Dat ze nog lang en gelukkig mag leven...

Het gaat niet goed met Walter Michiels (Pico Coppens) - (12/09/2010)
Het gaat van kwaad naar erger met Walter Michiels (47). De voormalige acteur, die de rol vertolkte van Pico in FC De Kampioenen, is vandaag opgenomen in een psychiatrische instelling. Zijn vriendin Sabine zou ook weer opgenomen willen worden.

De aan lager wal geraakte acteur en zijn vriendin kampeerden al een tijdje in een caravan op het Dorpsplein in Neerlinter. Omdat ze niet wilden vertrekken, had burgemeester Marc Wijnants (CD&V) een ultimatum gesteld: Michiels en zijn vriendin moesten gisterenochtend om 10 uur het plein verlaten hebben. Anders zou de caravan weggesleept worden.

Toen dat ultimatum afliep, stond de caravan nog precies waar hij de dagen tevoren ook al stond. De pers was massaal present, maar de lokale politie liet zich gisterochtend niet zien. Walter Michiels, die zichtbaar dronken was, maakte dan maar een praatje met de nieuwsgierige buurtbewoners. Hij en zijn vrouw leefden in erbarmelijke omstandigheden, zonder toilet en elektriciteit in hun caravan. Hun inboedel stond buiten.

Rond 17 uur was het dan toch zover. Burgemeester Wijnants: ´Toen Michiels en zijn vrouw even een wandelingetje maakten, hebben we de caravan kunnen wegslepen. Zijn vrouw was wat over haar toeren toen ze terugkwam. Michiels zelf werd twaalf uur in de cel opgesloten voor openbare dronkenschap. Hun caravan gaat terug naar Dessel, waar ze gedomicilieerd zijn. Ik heb met hen te doen, maar alles is menswaardig en sereen verlopen.`


Alle reeksen samen in één BOX! - (13/09/2010)
Nu het einde van de reeks in zicht is kan u alle seizoenen kopen in een complete dvd-box.
Aangezien reeks 21 nog moet uitgezonden worden zijn deze aflevering nog niet bijgeleverd. Na de uitzendingen op televisie kan je de schijfjes gaan afhalen in de winkel waar je de box hebt aangekocht.

Bovendien bevat de box ook drie schijfjes aan bonusmateriaal!
De box is te koop vanaf 28 oktober en zal verkrijgbaar zijn voor € 219,99 (via de webshop van één)Laatste buitenopnames zijn afgelopen! - (02/10/2010)
Afgelopen donderdag en vrijdag werden in Dendermonde de laatste buitenopnames voor de laatste reeks gedraaid. Bekijk de reportage van De Rode Loper, klik hier.F.C. De Beste Kampioenen - (12/11/2010)
In oktober kon menig één-kijker zijn top 3 aanduiden van een selectie afleveringen van FC De Kampioenen. De 5 afleveringen die daar het best gescoord hebben zijn nu elke zaterdag te bekijken op één, alvorens de nieuwe en laatste reeks wordt uitgezonden (vanaf 4 december!).

Het uitzendschema:
13 November: Het huwelijk (R15;A13)
20 November: Marc macho (R05;A09)
27 November: DDT ontsnapt (R20;A13)
04 December: Champagnevoetbal (R21;A01)Reeks 21 start zaterdag! - (01/12/2011)
Nu zaterdag om 20:45 uur start de nieuwe, en laatste reeks van F.C. De Kampioenen op één!
De eerste aflevering heet "Champagne voetbal", lees hieronder de korte inhoud.

Op de vooravond van de nieuwe voetbalcompetitie is Boma niet weinig ambitieus: hij wil dit seizoen kampioen spelen! Om die ambitie waar te maken, is hij genoodzaakt om de ploeg te verjongen. Xavier, de ouderdomsdeken van de ploeg, wordt bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Jean-Jacques, een getalenteerde doelwachter die nog bij Barcelona heeft gekeept. De keeperswissel stuit op fel verzet van de vrouwen die tot de actie over gaan... Fernand heeft intussen het pesten nog niet verleerd, en zorgt ervoor dat de Kampioenen zonder voetbalveld komen te zitten...

Niet vergeten kijken dus! Zaterdag, 20:45 u, op één!Zaterdag - de 2e aflevering van reeks 21! - (08-12-2011)
Vorige week startte 'Champagnevoetbal' de nieuwe reeks! Deze aflevering haalde ook meteen meer dan 1.300.000 kijkers, van een mooie start, van het einde, gesproken dus.
Zaterdag kan u kijken naar de tweede aflevering, 'Poepa Boma', de vraag is nog maar of ook deze aflevering zo goed zal scoren als de eerste... U krijgt van ons alvast de korte inhoud:

Boma en Ronaldinho willen Goedele verrassen voor haar verjaardag: Boma is van plan zijn fiston officieel te adopteren. Goedele heeft haar twijfels, en stelt een voorwaarde: eerst moet Ronaldinho door zijn examen astronomie zien te geraken, en daarna zien ze wel verder. Boma neemt de uitdaging aan, maar zijn eigen natuur en de speelsheid van Ronaldinho steken stokken in de wielen. Carmen wordt geïnspireerd door het plan van Boma om ook tot adoptie over te gaan: de 'gelukkige' wordt... haar hondje Nero.

Poepa Boma, zaterdag om 20:45u op één!Gelukkig nieuwjaar! - (31/12/2011)
Fcdk-online.be wenst al zijn bezoekers een gelukkig 2011 en nog veel kijkplezier met de 9 komende afleveringen van de nieuwe en laatste reeks!Maak er een mooi jaar van en vergeet zeker niet om onze website te blijven bezoeken, want zelfs al houdt de reeks op te bestaan, onze website blijft nog 5 jaar online!Kijkcijfers reeks 21! - (05/01/2011)
Er zijn reeds 5 afleveringen van de nieuwe reeks uitgezonden, en misschien bent u wel benieuwd hoeveel mensen deze afleveringen bekeken hebben? Daarom hebben wij de kijkcijfers van deze vijf afleveringen voor u.

01. Champagnevoetbal - 1 369 275
02. Poepa Boma - 1 136 841
03. Music Maestro - 1 255 158
04. Carmen Bv - 1 286 872
05. De cover - 1 504 224

Stuk voor stuk halen ze prachtige kijkcijfers, maar aflevering 5, "De cover", scoort het best met 1 504 224 kijkers!

Kijk zaterdag naar de zesde aflevering, "Heldendaad"!Laatste inlachsessie's zijn voorbij! - (08/01/2011)
Vrijdag en zaterdag werden voor de laatste keer inlachsessie's gehouden in het Amerikaans Theater, de zeven laatste afleveringen werden er ingelachen door menig kampioenenfan! Tijdens de sessie van zaterdag om 15:30u werden de twee allerlaatste afleveringen vertoond en ingelachen!

Véél fans en véél pers waren aanwezig om dit, toch wel emotionele, moment mee te maken. Van De rode loper krijgt u hierover volgende week een verslag te zien. In ons fotoalbum kan u vanaf morgen ook enkele foto's bekijken!

Na het inlachen van de laatste aflevering werden de acteurs beloond met een mooi boeket bloemen! Enkele acteurs kregen zelfs de tranen in hun ogen...

Hoe de allerlaatste aflevering er zal uitzien gaan we nog niet verklappen, u kan de aflevering bekijken op 26 februari 2011. De laatste aflevering zal te zien zijn 7400 dagen na de uitzending van de allereerste aflevering "De nieuwe truitjes"!Vanavond "Een echte held" - (28/02/2011)
Vanavond kan u kijken naar de achtste aflevering van reeks 21: "Een echte held"! En Maandag krijgt u een update van de kijkcijfers.

Zeker kijken dus, vanavond om 20.45u op één.


Zaterdag is het gedaan! - (20/02/2011)
Het is zover, gisteren werd de voorlaatste aflevering van F.C. De Kampioenen uitgezonden. Dat wilt zeggen dat we volgende week de laatste aflevering te zien krijgen.

Na de aflevering blijft de vraag met wie Maurice zal trouwen, kiest hij voor Boma, of gaat zijn voorkeur toch naar Pascale? En wat gebeurd er met Fernand, kan hij eindelijk een gelukkig leven gaan leiden in een warm land?

Op al deze vragen, en meer, wordt volgende week een antwoord gegeven, in de allerlaatste aflevering van onze favoriete serie. 21 jaargangen heeft dit "mooie liedje" geduurd. De eerste aflevering "De nieuwe truitjes", waarin Boma nieuwe truitjes en een busje koopt voor de kampioenenploeg, was voor het eerst te zien op 6 oktober 1990. Exact 7400 dagen later, op 26 februari 2011, zal de laatste aflevering op het scherm te zien zijn. De acteurs hebben op de laatste draaidag al afscheid genomen van de serie maar voor menig F.C. De Kampioenen-fan komt dit moment pas na het bekijken van de laatste aflevering, of voor de echte fan zelfs nooit!

Één ding is zeker, F.C. De Kampioenen zal eeuwig blijven verderleven bij elke fan die met hart en ziel naar al hun avonturen kijkt!

Zeker kijken dus: zaterdag 26/02 2011, de ALLERLAATSTE van F.C. De Kampioenen, "De mooiste dag"!Kijkcijfers allerlaatste aflevering - (28/02/2011)
Zaterdag kon u kijken naar de allerlaatste aflevering van F.C. De Kampioenen. Het huwelijk van Pascale & Maurice en Goedele & Boma lokte een gemiddelde van 1 396 581 kijkers. Hiermee komt deze aflevering op de tweede plaatst van deze reeks, de best bekeken aflevering was 'De cover' met 1 504 224 kijkers.


F.C. De Kampioenen is terug! - (19/05/2011)
Vanaf 29 mei is F.C. De Kampioenen terug op één! 92 dagen nadat de allerlaatste aflevering uitgezonden werd starten de zomerherhalingen met "De nieuwe start". De eerste aflevering van het vijfde seizoen zit F.C. De Kampioenen zonder trainer, want in "Love story" (A12;R04) vertrok Oscar om zijn moeder terug te halen uit Tenerife. In "De nieuwe start" vertelt Pascale waar hij zich nu mee bezighoudt.

"De nieuwe start", maandag 29 mei om 20.25 uur op één!F.C. De Kampioenen aan zee - (14/06/2011)
"De wereld van F.C. De Kampioenen", de expo die de voorbije maanden opgesteld stond in het centraal station van Antwerpen is terug! Dit keer kan je de expo bezoeken onder de naam "F.C. De Kampioenen aan zee" in Oostende! Van 4 juli tot en met 4 september kan je er elke dag langs van 9:30u tot 17:30u.
Tickets reserveren kan op sherpa.be of voor meer informatie kan je terecht op www.fcdekampioenenexpo.beGeen dagelijkse kampioenen meer! - (28/06/2011)
Sinds deze week kan je niet meer elke dag kijken naar F.C. De Kampioenen. Je kan nog kijken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Tevens begint F.C. De Kampioenen nu ook wat later, na "de premiejagers". Op onze homepagina kan je bijhouden hoelang het nog duurt tot de volgende aflevering, ook om welke aflevering het gaat. Voor de korte inhoud van de aflevering te lezen klik je met de rechtermuisknop op de titel en kies je voor "openen".Marijn Devalck (Boma) is niet blij met herhalingen! - (30/06/2011)
Marijn Devalck vertelde onlangs aan Dag Allemaal dat hij niet blij is met de zomerherhalingen van F.C. De Kampioenen! "Wij hadden met de VRT een afspraak dat ze ons zouden betalen voor de heruitzendingen zolang wij op de loonlijst stonden. Ze hebben ons beloofd dat ze daarna geen herhalingen meer zouden uitzenden", vertelt hij. Sinds er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden staan de acteurs dus niet meer op de loonlijst, toch blijft de VRT F.C. De Kampioenen herhalen. Marijn vindt dat het huidige managment hun bedrogen heeft en is niet te spreken over hoe de VRT de acteurs behandeld heeft: "Wat hebben wij gekregen voor die 21 jaar succes? Een afscheidsdrink en een beleefd dankjewel. En op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren hebben we elk nog een vierkante decimeter kunstgras gekregen. Ik heb er eens goed mee gelachen. Beter dan ermee huilen...", besluit hij.

Laat ons in het gastenboek weten of jij nog kijkt naar de herhalingen!Expo aan zee vanaf vandaag te bezoeken! - (04/07/2011)
Vanaf vandaag, 4 juli, tot en met 4 september kunnen alle geïnteresseerden nog een laatste bezoekje brengen aan de interactieve expo "F.C. De Kampioenen aan zee - de plezantste uitstap van deze zomer".

Wat valt er te beleven?
De antiekzaak van Fernand, het huis van Carmen en Xavier, de loft van Marc en Bieke, café De Kampioen en alle andere decors creëren het gevoel alsof je zelf 21 jaar lang meegespeelt hebt in FC De Kampioenen! In de FC De Kampioenen-cinema kijk je naar de beste fragmenten en bloopers geselecteerd uit alle 273 afleveringen!
Met de hulp van een computer kan je testen op welke Kampioen jij het meeste lijkt! Je vindt er het unieke magazine Carmen, je kan zingen met De Championettes, en elke dag kan je er met een echte Kampioen op de foto!

Voor tickets en info kan u terecht op www.fcdekampioenenexpo.be!Nieuwe strips verwacht voor het najaar - (18/07/2011)
Stripverhalen
Dit najaar kunnen we alvast heel wat nieuwe strips en specials verwachten van onze getekende favoriete voetbalploeg! Zo verschijnt in oktober het album "Vertongen vampier" en in december verwachten we "Fernand gaat trouwen", bij deze strip hoort een luister-CD.
Specials
In oktober presenteert Carmen ons de Derde Omnibus, deze omnibus bevat vijf verhalen, albumnummers 11 t.e.m. 15. In november wordt "De plezantste special" verwacht waarin drie verhalen te lezen zijn en een heleboek spelletjes en raadsels terug te vinden zijn!

Leesboeken
Na de drie eerste leesboeken "De ark van Mark", "Buitenaardse Boma" en "Carmen op de catwalk" pakt Bas Dhondt uit met een vierde leesboek: "Fernand op facebook"!

Leesboeken fc de kampioenenFC De Kampioenen weer 6 maal per week - (25/07/2011)
Vanaf deze week is F.C. De Kampioenen er ook weer op zaterdag! Ze zijn er dus elke dag behalve vrijdag om ons een fijne televisie-avond te bezorgen.

Tevens werd er beslist om na de afleveringen van reeks 8, die eindigen op donderdag, de daarop volgende reeksen 9 en 10 over te slaan en er direct weer in te vliegen met reeks 11! Dit wil zeggen dat we deze zomer geen BTW op het scherm zullen zien. Het lijkt er op dat deze beslissing werd genomen omdat ten tijde van "BTW" heel wat kijkers brieven schreven naar de VRT met de vraag om BTW van het scherm te halen. Bernard Theofiel Waterslaeghers was niet geliefd bij veel fans en daarom keken ze ook niet meer naar de reeks.

Zaterdag krijgen we dus, na het vertrek van DDT in reeks 8, Fernand als nieuwe buurman van F.C. De Kampioenen! Fernand dook het eerst op in "Voorrang van rechts" (reeks 10), en kwam ook in de daarop volgende aflevering, "Totale uitverkoop" terug. In deze aflevering kocht hij met een smoesje het restaurant van BTW.


Nieuws
Het recentste nieuwsbericht staat onderaan de pagina, het oudste bovenaan.
> Laatste nieuws: Kampioenen film in aantocht - (22/03/2013)